Amplitie: van redelijk tevreden naar bevlogen aan de slag

Bij welke groep werkenden hoor jij? Grote kans dat je redelijk tevreden bent, dat geldt voor de meerderheid van Nederland (ca. 70%). Het kan ook zijn dat je hoort bij de gelukkige bevlogen mensen (ca. 12%). Je springt ‘s ochtends je bed uit, knijpt in je handen dat je weer aan de slag mag. Het kan ook zijn dat je hoort bij de groep mensen die het juist moeilijk heeft op werk en vaak onder stress lijdt (ca. 13%) of dat je nu thuis zit met een burnout of overspanning (ca. 5%). 

Welke groep je nu ook hoort, en misschien verandert dat per periode of zelfs per dag, er zijn meerdere manieren om langzaam maar zeker meer bevlogen te raken. Hoe? Het sleutelwoord is ‘Amplitie’.

In november introduceren we een nieuwe mindfulnesstraining die draait om amplitie en het identificeren en ontwikkelen van je sterke kanten.

Amplitie is een term uit de positieve psychologie, het gaat over de stappen die je kunt nemen om bovenstaande curve naar de rechterkant te bewandelen. Denk aan meer wendbaar zijn, vitaler, meer geluk op je werk ervaren, je beter kunnen focussen, in je kracht werken in plaats van in je minder sterke kanten. Het ontwikkelen van mindfulness is één van de meest gevalideerde amplitieve interventies.

Door je als organisatie te richten op amplitie spreek je het grootste gedeelte van je medewerkers aan en voorkom je dat preventieve of curatieve maatregelen nodig zijn –  maatregelen waarmee doorgaans veel meer kosten en nog veel belangrijker, lijden, gemoeid zijn.

Amplitie is waar Mindful Rijk voor staat: het creëren van een positieve werkomgeving binnen het rijk waarin haar medewerkers kunnen floreren. Onze mindfulnesstrainingen zijn ontworpen om medewerkers te helpen het beste uit zichzelf te halen. 

Eén van deze trainingen geven we binnenkort en dat is de MBSP (Mindfulness Based Strengths Practice). Deze training is een combinatie van de MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction) en het veel in organisaties gebruikte VIA Character Strengths model. Onderzoek laat zien dat deelnemers van deze training groeien op het gebied van:

  • (werk)geluk.
  • Persoonlijk leiderschap en authenticiteit.
  • Kwaliteit van relaties en samenwerking.
  • Stressmanagement.
  • Betekenisgeving.
  • En meer.. 

De VIA Character Strengths op een rij (je kunt hier zelf de gratis test doen en zien wat jouw grootste strengths zijn https://www.viacharacter.org/survey/account/register)

Tal Ben-Shahar (PhD), auteur en docent van het meest gekozen Harvardvak ooit (‘Happiness’) ooit over de MBSP-training: 

“By bringing together two powerful practices, mindfulness and Character Strengths, this has created a practical, effective, and inspiring program that can benefit individuals and organizations. Applying the ideas can help you fulfill your potential for happiness and success. “

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is L5P6FrkeCJzgtDeShXWn8KxeYu3zeDQXdLqy5jbUzpa75pA4-97iR4es6SUulGSHvjbZfvXBcpqlgQBiQA2Ch5MppVCWQ7cVje0cYpk353AyDXUe1WdWGBDaYRXhYel4qFhqgVml

Wil je deelnemen aan een MBSP-training?

Vanuit Mindful Rijk bieden we deze training aan voor zowel beginners (8-weekse) als gevorderden (4-weekse). Stuur voor meer info een bericht naar info@mindfulrijk.nl en bekijk onze agenda.

Vanuit Mindful Rijk bieden we training en advies aan Rijksonderdelen om ze te helpen meer medewerkers in de bevlogen zone te brengen. Wil je meer weten wat Mindful Rijk voor jou en jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via info@mindfulrijk.nl.

Comments are closed.